MENU

Logo Design

Een logo voor een professioneel imago

You never get a second chance to make a first impression. En het logo is vaak het eerste wat mensen van je bedrijf of organisatie zien. Dus zorg ervoor dat die eerste indruk meteen goed raak is. Kortom, een logo is geen klusje voor 'het neefje dat zo leuk kan tekenen', maar voor professionals. Want het logo is de kern van je uitstraling.

Vaak zullen mensen je bedrijf, organisatie of product beoordelen zonder dat ze je ooit zelf of een medewerker van je ontmoet hebben. Visuele communicatie, of dit nu je logo, je briefpapier, je website of de verpakking van je product is, is dan ook de basis van hun oordeel over jou en je bedrijf. Je logo staat voor je imago en hoe positiever dat is, des te hoger je op hun shortlist komt te staan.

 

Je logo zegt alles

We leven in een visuele maatschappij. Een dooddoener? Denk dan aan: ’Een beeld zegt meer dan duizend woorden.’ Dus hoe beter je je voorwerk doet, des te beter Joost als logodesigner voor de dag kan komen. Met een logo dat je bedrijf, organisatie of product in één keer krachtig neerzet. En blijf kritisch, want je logo staat straks op je visitekaartje, je briefpapier op je website en misschien wel levensgroot op de pui van je pand.

 

Joost briefen voor een geweldig logo?

 

Laat je hersens eens lekker kraken en bedenk de uitgangspunten voor je logo aan de hand van de volgende vragen:

 

  • Wat zijn mijn bedrijfs- of organisatiedoelen?

  • Welke kant wil ik met mijn marketing, communicatie en PR op?

  • Hoe opereren mijn concurrenten in de markt?

  • Wat zijn de aankoopargumenten van mijn doelgroep?

  • Hoe wil ik me onderscheiden van mijn concurrenten?

 

Joost van Tol Designs for Business